„Без музика животът би бил заблуда.“

Фридрих Ницше

Слушайки музика човек е в медиативно състояние.(за медитиране препоръчвам binaural beats, задължително на слушалки за да има ефект, от двете слушалки възпроизведения звук
е на различна чистота, ако имате въпроси пишете отдолу)
brain-auditory-cortex

The auditory cortex(част от мозъчната кора; изобр.41/42.) е отговорен за обработката на звуци в мозъка, но музиката активира мново повече в мозъка, включително региони свързани с емоции, движение и памет.

Мозъкът влиза в ритъма и се освобождава от отъждествяването с мисълта, което помага на Човек да отвори цялото си същество.Всеки е чувал изразът „Освободи си тялото и си отвори ума.“ 

Отъждествяването с мисълта води до най-различни страдания, а именно и илюзията на Егото.

Накратко ще спомена, че Егото е съзнание прибрано в форми, фалшиви форми.Илюзорно.Отъждествено с мисъл,емоция и най-вече за най-малко духовно развитите – тяло(„Освободи си тялото и си отвори ума.“-в смисъл; убий отъждествяванията, присъствай тук и сега и се отвори за новото, за новия момент sort of). Но е много по-сложно от това, затова ще го оставя в друга тема.(колкото е и сложно, всъщност, толкова е и просто.)

„Моцарт прави бебетата ви по-умни.“ TED TALK; когнитивен невролог Jessica Grahn

 

В умерено шумна среда, умът ни става по-креативен.(също температурата и светлината може да увеличи нашата продуктивност.)

МУЗИКАТА ЗАСЯГА МНОГО ОТ ОБРАЗУВАНЕТО НА ЛИЧНОСТТА ТИ.(ценности и за какво се бориш)

Тук ще вмъкна един мой любим цитат на един мой любим борец:

Ако човек не открие нещо, за което си струва да умре, той не заслужава да живее.

Мартин Лутър Кинг

Има доста стойностна музика, която си струва да се слуша отново и отново. От стойностната музика можем да вземем много. С различните настроения ще се доберем до различни истини.Това е изкуството.Ето го и моя любим сайт:

http://genius.com/ Тук може да проверите текстовете на всякакви песни.И все пак.Вярвайте и на себе си. Няма случайни усещания. 

http://genius.com/560651 Тази песен сигурно всеки я знае! Има доста вселенска мъдрост в нея.Както и в доста други песни, които не подозирате.Човек доста често…просто не слуша..някакси..не чува.

„You have to take seriously the notion that understanding the universe is your responsibility, because the only understanding of the universe that will be useful to you is your own understanding.“
Terence McKenna


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*