Всеки човек иска да бъде щастлив. Може би и това е 11914114_1004599029592743_1912242040_n

възвишената цел на краткия ни живот – да го изживеем с усмивка на лице, с пеперуди в стомаха, с адреналин в кръвта и с пачки в джоба. Всеки още с раждането си на тази земя започва едно пътешествие в търсене на нещата, които го правят щастлив и в какво точно се състои истинското щастие. Всъщност, няма нищо лошо в търсенето му. Лошото се крие в нещата, в които го търсим. Не го осъзнаваме, но ние не само не го намираме, а се натъкваме на неговия зъл брат близнак – фалшивото щастие. Както повечето братя близнаци, те толкова много си приличат, че хората много рядко ги различават. Приликата им се състои в това че и двамата задоволяват и са винаги до теб. Разликата обаче е, че фалшивото щастие е нахално, хитро,коварно, невероятно добър лъжец, предлагащ лъжи, които задоволяват само плътското ти естество. (Алкохол, наркотици, пари, коли, жени/мъже, лукс, власт, професионален успех) и често е много краткотрайно. Докато истинското щастие задоволява вътрешния ти човек (душата). То не е нахално, а чака ти да го потърсиш. То е благородно, никога няма да те напусне, ако го оцениш и предпочиташ пред злия му близнак. Никак не е трудно да го откриеш, защото то е много по-близко до теб, отколкото си представяш. То е в изгрева, в залеза, в природата, в любовта между хората, в това да дариш усмивка, да направиш някого щастлив. То е във вярата, в надеждата, в мечтите и във всички онези неща, които те карат да се чувстваш истински жив, пълноценен и щастлив. Както казах и фалшивото и истинското щастие са много близко – само на една ръка разстояние. От това на кого ще я подадеш, зависи дали ще бъдеш задоволен или истински щастлив.”ДОБРИН КАТЕРОВ(ЦЪКНИ ТУК ЗА ВРЪЗКА С АВТОРА)

11911940_1004595889593057_1116911911_nС Бинчо се познаваме от малки.Двамата израснахме сред една и съща обстановка, едни и същи страхове и битки.Оформени сме от еднаквата среда в едни доста приличащи си личности.Естествено, далеч не означава, че сме еднакви, дори напротив.Но времето винаги ни събира.Винаги ни пресича.Да видим до къде ще ни отведе за в бъдеще.

Още едно доказателство, че хората, които се интересуват от истинските неща, развиват се всестранно, имат мечти, борят се, са и истински побратими, събратя, аркадаши, другари, съмишленици, Приятели.

Относно темата ще бъда кратък и в съгласие с Бинчо – щастието е тук и сега.

“Не е там или тука, а ей го на божието царство в тебе е.”

Наш съвместен труд от миналото(в сферата на актьорското майсторство и “филмовата” индустрия)

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*