Начало Форуми АВТОРСКИ ЕСЕТА Убита е индивидуалността в нашия свят

Темата съдържа 21,298 отговори, има 2 участника и беше последно редактирана от  Петър Стоев на преди 2 години, 12 месеца.

Преглеждане на 15 съобщения - от 1 до 15 (от всички 21,280)
 • Автор
  Публикации
 • #116

  Петър Стоев
  Отговорник

  Здравейте, драги сънародници,

  Включително и тези които нямат лични карти, включително и тези извън граница, но и всички в граница без значение цвета на шибаното тяло. Докато се дискриминираме и се разправяме за малки части от злото, което ни е причинено, голямото зло си расте. Докато не се обединим като народ как очаквате да се обединим като държава?

  Докога ще спим? То вярно в религията пише „Бъди смирен и прощавай!“, но това означава ли да оставим дявола да победи? Някои не намират смисъл да се борят дори. Те си търсят собственото благо. Някои са толкова далеч от собственото си благо, че отново не намират смисъл да се борят. Не сте ли поне малко… побеснели?! А какво правят хората?

  Огледайте се. Всеки се разхожда. Всеки на кафенце. Утре какво ще е времето? Оцетът стана 2,50. Преслава изкарала нова песен – ее, браво, за ей това живея аз!

  Тя цялата земя е доста изкривена, но нека поне започнем от нашата родина. Тук сме се родили, тук ще обработваме. Дошли сме от ония свят, безплатно, но животът ни идва доста скъпо. Защо някой, които е дошъл от същото място, което и ти, ще има по голяма власт над теб? И най-вече над цял народ. Да не би да е повишен на архангел в ония свят? За оня свят знам, че трябва да си честен и почтен. Може би е от ония ангели, които са предали Божието царство. И илюзорно хората продължават да живеят в свобода. Айде мама на детска градина, айде мама в първи клас, 2, 3, 4, 5, 6, 7… оп, къде искаш да кандидатстваш, ето точно тези избори имаш, след това продължава 8, 9, 10, 11, 12, 12 годинки подтискане на огромната енергия, която се таи в нас.

  Потискане на индивидуалността, която никога не е била в миналото и няма да се повтори в бъдеще; вече примирилият се критичен ум поема външна информация, която се върти с десетилетия и ти запълва чашката – за да си толкова умен че да не може да видиш друга страна на нещата. Та то няма място от интелектуално обучение. Обучение, каляващо само и единствено паметта.

  Уж анализираш от собствена гледна точка поета Христо Ботев, а то излиза, че е грешно. Свободно мислещите както и преди така и сега са хулени от масите. Хиперактивните, които са запазили индивидуалността си и налагат мнението си са смятани за непослушни хулигани, които не са се просветлили, че трябва да забият поглед в листа за слушане с разбиране.

  Слушай какво ти приказва човек, който също е слушал какво му се приказва и така не знам докъде. И разбирай, че иначе горко ти! Учителят трябва да учи, че има още много да се учи и че човек сам трябва да се учи и сам да мисли. Нещата винаги трябва да се слагат под съмнение. Учителят упорито се кара на хулиганите и хвали отличника, той щял да успее. Успехът тук е присъединяване към отбор на поредната механична единица. Да ви припомня, че това е вашия живот, вие избирате как да го живеете, вие избирате реалността си и я проявявате с действията си. Поне така са направили всички велики души. Ако те не мислиха индивидуално, а следваха отредения уж сигурен път, щяха да са поредните. Да оставим това.

  Та какви мечти имат малките деца? Да са супергерои, някои актьори, певци, рокзвезди, да се бият с лошите? Не ми казвайте че има такава възможност да станеш полицай. Полицаят не се бие с лошите, той се бие с добрите.

  Да оставим и това. Сега е нашумяло позитивното мислене. Обаче хората го разбират толкова погрешно, че се осланят на него и чакат някой да им свърши нещата. Позитивното мислене е с цел да започнеш нещо, а не да се осланяш на позитивните мисли и да чакаш резултати.
  И все пак трябва да бъдем оптимисти за да започваме оптимистични каузи в оптимистична насока. И кво, някаф даскал дето дори не знае чужд език, ще ти говори за света и успеха? Все едно да отида в циганската махала и да питам как се става милионер.

  Те няма да допуснат нашата индивидуалност. Очакват да си погубим живота точно като тях. Затова, приятелю, ти трябва да проявиш твоята индивидуалност. Няма как някой друг да го направи за теб. Или вместо теб.

  Съветите са относително нещо. Вие сте затворени във вашия свят, вашето тяло, вашия дух. Само вие знаете кое е правилно и коя е посоката. Само вие знаете какви семена са посети у вас и щом изключите логичния ум вие много добре знаете, че мечтите са ви възможни. Убита е индивидуалността в нашия свят.

  Хората, открили я, са хората, на които се възхищаваме. А те не са по-различни от вас. Целият свят е направен от хора не по-умни от вас.

  Вие сами избрахте да бъдете посредствени. Защо не опиташ да видиш докъде може да стигнеш, колко можеш да научиш, колко можеш да успееш?

  Защо? Нима слънцето не ти дава тази възможност? Добре че то свети с всички сили, а не като теб посредствено, че иначе планетата ни можеше да се казва „кочан-земя“. Ако изобщо имаше някои, който да я кръсти.

  И ти си едно слънце. Дошли сме от звездите, ама забравихме се в парите.

  Само ти можеш да светиш по твоя собствен начин. Освети мястото, спри да се пестиш. По-силен и по-умен си отколкото мислиш. Забрави всичко, което са ти казали. Как може да градиш себе си с помощта на хора, които не са наясно със себе си?

  И къде остана това „себе“? Някъде по пътя…

  Влез в гората от най-тъмната й страна. Успех!

  #367

  TheronROX

  Шикарный сайт по сериалам и фильмам онлайн, без рекламы, без регистрации, просто заходим и наслаждаемся 🙂
  http://ruseriali.net/war/ – ruseriali.net/war/

  http://ruseriali.net/drama/ – ruseriali.net/drama/

  http://ruseriali.net/comedy/ – ruseriali.net/comedy/

  http://ruseriali.net/mystery/ – ruseriali.net/mystery/

  http://ruseriali.net/fantasy/ – ruseriali.net/fantasy/

  #372

  uhontaceit
  #373

  cikaduza
  #374

  umopirabiawoj
  #375

  evewugya
  #376

  oduzemeoturiv
  #377

  isutobbahazuh
  #430

  akoxonolo
  #431

  okedurihi
  #432

  ubotayufucepu
  #433

  ekojagnubaja
  #434

  udedimai
  #435

  ehilimidikuja
  #436

  ahiqaiuy
Преглеждане на 15 съобщения - от 1 до 15 (от всички 21,280)

Форумът ‘АВТОРСКИ ЕСЕТА’ е затворен за нови теми и отговори.

Може да подкрепите работата ми, като дарите или закупите продукти от магазина. Отмяна