Шри Рамана казва: “Светът е толкова нещастен, защото е невеж относно истинското Себе. Истинската същност на човека е щастие. Щастието е вродено в истинското Себе. Човешкото търсене на щастие е несъзнателно търсене на собственото истинско Себе. Истинското Себе е вечно; затова когато човек го открие, той открива щастие, което никога не свършва. Във Вътрешната Пещера на Сърцето Единствената, Върховна Същност е вечно светеща със Себеосъзнатото излъчване Аз-Аз. За да Я реализирате, навлезте в Сърцето с фокусиран ум – чрез търсене навътре или потопявайки се дълбоко, или чрез контрол на дъха – и останете със собственото Себе”.gut-feelings

Тялото. Осъзнават ли хората какво е то?

Умът лесно свиква с нещата, които придобива. Купуваме си разни дрехи, аксесоари и джижавки, но идва времето, в което ние искаме да ги сменим. Някак си старите вече не ни задоволят, някак си се чувства човек сякаш празен отвътре. Каква е тази празнота? Има ли значение?

Хората се напрягат ако се концентрират и положат усилия да помислят за сензациите в тялото им. Тези сензации са напълно пренебрегнати в обществото. Ако човек се чувства тъжно, всичко около него го питат „Защо си тъжен? Не трябва да се чувстваш така, не е правилно?“. Какво ни казва това?

Сензацията идва от тялото, тежи ни на душата, но те ни казват: не слушай тялото си, не е правилноmind body heart wake up. Празнотата у нас, празнота на ума ли е или на душата? Кой се задоволява с придобитото, егото или душата? Естествено, че егото. Егото е нещо, което съществува толкова колкото и бог. Знаем за него, но никой не го е виждал. Всеки знае за чувствата на егото – така както има хора, които са преживели Бога. Егото търси удоволствия. В размисли за живота човек намира за главна ценност изживяването. Придобиването. Човек иска и иска, а докато го получи, вниманието му вече е на друго място. И кога ще спре това? Къде спира?

Ето я, идва смъртта. Яж, пий и си носи новите дрехи! Хората изглежда изобщо не се плашат от смъртта. Явно нямат против да сменят телесната си дрешка. Нима тялото не е дреха на душата? Нима изобщо си обърнал внимание, че точно това тяло ти се е паднало, а не някое друго? Цениш ли го? Пазиш ли го? Грижиш ли се за него? Приемаш ли го? Все търсиш да го криеш, да го обличаш, потискаш го, та то е толкова гнусно! Поти се, мърси се, изхожда се, а и тези органи, които са вътре, изглеждат толкова ужасно! Нали? Произнеси наименуванията на половите органи и гледай как всички се смеят или са потресени от некултурното ти държание.

Как ще говориш ти за частите от тялото? И то сексуалните? Та това е толкова мръсно! Не трябва да се чувстваш така, не трябва да се възбуждаш, подтискането продължава. Хората от Изтока казват, че вярата идва отдолу-нагоре. Тоест от сигналите на тялото, които идват именно от сексуалната енергия – защото тя е единствената енергиimagesя, която съществува, тя е двигател на всичко, и от твоя корем, от сензациите в корема ти и областта на сърцето, енергията се изразява и излиза във вербална форма, телесно движение или някакъв вид активност, например изкуство. Изкуството е именно това – човек да изрази сензациите си, душата си, сърцето си. Именно когато човек слуша музика той изразява тялото си танцувайки – защото това чувства корема му. Когато човек затвори очи – погледът му е насочен именно навътре. В неговото царство. Както казва Иисус – не е там или тука, а ей-го де е Божието царство: в тебе е. В този свят ти си в единство. Единство с твоето тяло, дух и душа. Защото те всъщност са едно цяло. Ти си тях и те не са по-различни от теб. Ти си наблюдателя и наблюдаваното. Отвъд тези понятия е именно неизучимото. За него няма думи, то е отвъд, то е трансцедентното. Или по-просто: Бог. Тук темата може да продължи в посоки, в които може и да няма край, затова ще продължим с Тялото.Потискайки тялото, умът налага съмнения. Умът няма вяра у висшия интелект на тялото. Умът е логичен, а тялото не е. Умът ще те закара от точка А до точка Б със стъпки, малко по-малко, с кола, със самолет или пеша. Тялото ще те заведе от т. А до т. Б внезапно. Именно интуицията е това, което е дело на висшия интелект и идва отвътре. От тялото. Неслучайно хората казват: слушай тялото си, вярвай в себе си. Но потискайки спонтанните решения, умът изпада в куп заплетеници и създава това, което хората наричат реалност.

Какво е реалността? Отново огромна тема. Ще я оставим и нея. Та в нашия свят човекът, който има натрупани факти, готови изречения, чужди мисли и изживявания, се счита за интелигентен. Интелигентността се бърка с интелекта. Интелектът идва от ума, това е паметта, цялата умряла информация. Интелигентността идва от тялото. За да се отърве от невежеството на пълната чаша, човек трябва да приеме, да попие – за да придобие(да изпразни чашката).Приемането помага на интелигентността да се прояви. Интелигентността на критичното мислене, на собственото мислене, на креативното мислене, на интуативното мислене, на мисленето с ЦЯЛОТО ТЯЛО, С ВСЕКИ ЕДИН АТОМ ОТ ЧУДОТО, КОЕТО СИ. Всеки един момент умира за да дойде на негово място именно сегашния момент, който вече е мъртъв и така до вечността. Всичко се променя. Всичко. Ако човек се хвали с миналото си и стои в него, стои със старите си възгледи, самодоволства, то този човек е заспал. Той не се е родил за новото.Той е невеж.Невеж защото не се научил, поучил.

Както казваме сега, той не си е отворил ума.Така както парашута не работи когато не е отворен, така и умът. Затвореният ум е опасен, той спори и има безметежна вяра. Отвореният винаги знае за безбройните възможности на реалността и се съмнява. Това е проблем, който въздига глупците, а потенциалът на умния остава непроявен. Умният уважава, изслушва. Глупавият съди и се присмива, страх го е да изгуби реалността, посмей да му кажеш истината и ще си патиш от гнева на невежеството. Не можеш да победиш такъв човек. За да расте човек, той трябва да има отворен ум и сърце. Винаги нов с новото утро. Винаги свеж. Вечер той трябва да оставя тежестта от миналото, да спи спокойно и да започва на ново със свежите, огнени лъчи на този отвор в небето, от който прониква светлина. Нима не изглежда като отвор? Нима не са го виждали именно като отвор преди време? Тогава са нямали нашата представа за космоса. Колко ли още неща не виждаме и в момента?

Не буди ли това интереса ви? Именно хората, които са страстно любопитни, са хората, които откриват чудесата на живота. Алберт Айнщайн казва, че не е имал никакъв талант, а просто е бил страстно любопитен. Който търси – намира. Важното е да се впуснеш в приключението, в което твоето тяло те приканва. То ти подсказва къде ще ти бъде интересно, къде ще има любов, къде ще има растеж. Следваш ли този път, не винаги ще бъде лесно, но винаги ще се положат грижи от неизвестни сили ти да бъдеш обичан.

От теб зависи докъде ще стигнеш в това приключение. За нещата, които желаеш и си представяш ще бъдеш подготвен ако имаш вярата и стъпваш напред. Ако искаш да разбереш нещо, да научиш нещо, ако вземеш решение, решение, което е паднало от колебаещия ум, долу в силата на сърцето, което вече говори в дълбините, в тебе, вече част от теб, то тогава пътя ти ще бъде показан и всеки един атом от тялото ти ще работи в тази посока. Не е нужно да знаеш как ще стане, важно е просто да вървиш и да вярваш.

Именно това е вярата. Хората все търсят да се осланят на нещо, в което да вярват, което показва, че вярата липсва. Всяка дума има дълбок смисъл, всяка дума има картина – на неизразимото съзнание. Думите, които влияят най-много на човек и достигат до дълбините на неговото съзнание са именно думи, които приближават до трансцедентното. Човекът, който ти помага да стигнеш дотам, е човек, който говори с цялото си същество, с душата си, със сърцето си. Той ти позволява да бръкнеш в неговото гърне злато за да си вземеш и ти. Малко се отклонихме от тялото. Така става когато пиша спонтанно. Съжалявам. Дано сте си събрали мислите и не сте се объркали нещо.

Да добавя, че има доста болести на психиката, които са причинени именно от подтиска  нето на тялото и са доста разпространени в нашето общество, именно покрай вас, ваши близки, приятели и дори и ти самия. Затова ще говоря друг път. Един от симптомите на подтиснато СЕБЕ, ако мога така да се изразя, е именно депресията. Depress – press -натискам – De – представка за – потискам. Именно потискането идва от горе. Горе (умът) натиска енергията, която излиза, можем да кажем, че човек не е себе си, а се държи като се осланя на минали познания и опит или се държи в рамките на общо приетите норми. Ралф Уолдо Емерсън казва „Най-голямото постижение за човек е да остане себе си в свят, който постоянно се опитва да го промени.“ Express-Depress.

Та интелигентността на тялото сама управлява хормони, растеж на косми, нокти и т.н и куп още неща, за които ти нито имаш образование, нито полагаш някакви усилия! Не е ли невероятно?! Ами ако трябваше да мислим за всичко това? По същия начин тялото ти сочи и пътя, без да мислиш за него, а го чувстваш, усещаш. Припомням, че ALLAH означава – ARM LEG LEG ARM HEAD, тоест ръка, крак, крак, ръка, глава. По-ясно от това, няма накъде!

Та човек трябва да осъзнае следното – в нашето общество телата са силно потиснати! Дишаме плитко, затворени сме в ума и илюзиите му и нямаме никаква вяра в самите себе си. Потенциалът се разкрива едва когато човек започне да следва безрезервно сърцето си. Тогава човек намира магията и богатствата на живота, неговите закони. Търси и ще намериш. Посей и ще пожънеш.
За да се върнем обратно в тялото, за да се свържем отново с нашата висша, неповторима интелигентност, човек трябва да добави в живота си следните практики. Медитация, динамична медитация, дълбоко дишане, здравословна храна, вода и спорт. Това са едни доста ценни неща, на които всеки индивид трябва да обърне сериозно внимание, ако иска да разкраси живота си, да открие собствения си мит, да се втурне в невероятното приключение, за което изглежда неговото тяло вече знае и го приканва.

Душата търси растеж и смисъл.Растежът,както и при дърветата. се осъществява благодарение на корените, които растат надълбоко вътре в нас.Към сърцето.Търсенето,навлизането надълбоко разкрива истините, които вече знаем, но сме забравили.Това е приключението в дълбините на нашия Аз.Приключението е навътре!А не навън.

“Този, който гледа нещата отвън, сънува,
а този, който гледа вътре в нещата, се събужда.”

 
 Карл Густав Юнг

Дали застанахме на пътя си от страх? Страх от нашия собствен потенциал и задача. Ние всички сме изгубени души. Впусни се в приключението на себе – реализация.

“The adequate evidence for the fact that Brahman(God), which shines as the self, resides in the hearts of all, is that all people indicate themselves by pointing to the chest when saying ‘I’.” — Ramana Maharshi


Comments (1 376)

 1. Pingback: Добре дошли! Начало на проект: Ум-Тяло-Дух | Ум-Тяло-Дух

 2. Pingback: Добре дошли! Начало на проект: Ум-Тяло-Дух | Ум-Тяло-Дух

  • Отговор

   I need help on dual booting windows 10 and Kali linux? i think you have to disable secure boot (or something like that) in the bios becuse windows 10 prevents any other operating system that does not have certain

 3. Josephadapy

  Отговор

  https://bit.ly/3chvo6B Попперсы европейского качества производства Франции и Англии! Самый большой ассортимент и низкие цены!

 4. Wrole

  Отговор

  http://reyna.userbet.xyz ПРИСОЕДИНЯЙТЕСЬ СЕЙЧАС И ПОЛУЧИТЕ 100$ К ВАШЕМУ ПЕРВОМУ ДЕПОЗИТУ!
  Управляйте роботом самостоятельно! Контроль уровня риска!

 5. Marin dah

  Отговор
 6. JamesCoalk

  Отговор

  Знаете ли вы?
  Иногда для поддержки экономики деньги «разбрасывают с вертолёта».
  Молнию можно не только увидеть, но и съесть.
  В Чехословакии и СССР был свой «поцелуй победы».
  100-летний ветеран внёс уникальный вклад в борьбу со смертельной угрозой.
  Старейший депутат Палаты представителей проработал в Конгрессе США почти до 92 лет.

  http://0pb8hx.com

 7. JamesCoalk

  Отговор

  Знаете ли вы?
  Не удержавшись от писательства, Амалия Кахана-Кармон создала одну из важнейших книг в истории Израиля.
  Первая абсолютная чемпионка турнира Большого шлема похоронена в могиле для бедняков.
  Среди клиентов древнеримского афериста был император Марк Аврелий.
  Роден назвал свои «Врата ада» напрямую, а его соотечественник только намекнул.
  Персонажу французской комедии о Фантомасе советские подростки подражали всерьёз.

  http://0pb8hx.com/

 8. JamesCoalk

  Отговор

  Знаете ли вы?
  Владелец вернул похищенную картину Пикассо почтой, не найдя покупателей.
  Среди клиентов древнеримского афериста был император Марк Аврелий.
  Карьера не помешала фарерскому футболисту играть в гандбол, записать три музыкальных альбома, издать пять книг и сняться в восьми фильмах.
  Водитель ледового комбайна стал звездой единственного матча НХЛ, в котором принял участие.
  Старейшую в России организацию реставраторов велено было выселить и уплотнить.

  http://www.0pb8hx.com/

 9. JamesCoalk

  Отговор

  Знаете ли вы?
  В роскошном болонском фонтане горожане стирали бельё и справляли нужду.
  Клирик-саксонец стать папой римским не захотел, а патриархом Севера не смог.
  Рассказ английского писателя был экранизирован в СССР раньше, чем опубликован его английский оригинал.
  Американская энциклопедия включила в себя десятки статей о вымышленных людях, якобы связанных с Латинской Америкой.
  «Голова крестьянина» хранилась в доме у немецкой актрисы.

  http://0pb8hx.com

 10. JamesCoalk

  Отговор

  Знаете ли вы?
  Молнию можно не только увидеть, но и съесть.
  Американская энциклопедия включила в себя десятки статей о вымышленных людях, якобы связанных с Латинской Америкой.
  Один из старейших музеев Амстердама находится в церкви на чердаке.
  Английский крейсер ценой четырёх попаданий защитил конвой от немецкого рейдера.
  Бразильский дипломат принимал непосредственное участие в создании государства Восточный Тимор.

  0PB8hX

 11. JamesCoalk

  Отговор

  Знаете ли вы?
  Альбом «Битлз», признанный одним из величайших в истории музыки, ругали за искусственность и «перепродюсированность».
  Свадьба английского рыцаря стала причиной войны между двумя могущественными родами.
  Зелёный чай может быть розовым.
  Клирик-саксонец стать папой римским не захотел, а патриархом Севера не смог.
  Индонезийской закуской начиняют пирожки, посыпают рис и кладут в лапшу и супы.

  0PB8hX.com

 12. Отговор

  It helps me to focus just 80/20 principle. Let’s wait and see how it works. Anyway, it’s a very useful project to make learning journey much more easier.
  I’m glad to hear it, Jack! Thanks for the kind feedback! Let me know how it works out for you.
  카지노사이트

 13. Отговор

  I am sorry that right now that function is not available, but I think there is another way to learn the lessons. 
  As we have just uploaded all the video lessons (link attached below), your learning will be much facilitated. You can pause and resume as you wish.
  카지노사이트

 14. Отговор

  Let me know how it works out for you. Good luck in your learning journey.
  This might be among the best mentions of this subject I’ve seen in a long time. It is obvious that the knowledge of the topic is deep and this made for a very fascinating read.
  카지노

 15. Отговор

  Hola! I’ve been reading your website for a while now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Austin Tx! Just wanted to say
  You’re very welcome, and thanks for the kind feedback. I appreciate your support. Let me know how it works out for you.
  카지노

 16. Jerrymar

  Отговор

  Знаете ли вы?
  Русские мечтали о шапке-невидимке, а древние греки — о кольце невидимости.
  Фиктивно отменить рабство в Камбодже её короля заставили французские колонизаторы.
  Каждая шестая яркая галактика во Вселенной очень сильно испускает газы.
  Возможно, что американцы уже в 1872 году вмешались в канадские выборы.
  Первый футбольный трофей после начала пандемии коронавируса был разыгран в Таджикистане.

  arbeca

 17. Jerrymar

  Отговор

  Знаете ли вы?
  Жизненный путь абсолютного большинства звёзд известен заранее.
  Биограф русского художника романтизировала историю его французской прародительницы вслед за Герценом.
  Англичане купили заказанную португальцами рукопись голландца и бельгийца с изображениями монархов десяти королевств.
  17 бойцов остановили под Старым Осколом более 500 оккупантов.
  Синим цветом своих футболок «Скуадра адзурра» обязана Савойе.

  arbeca

 18. Jerrymar

  Отговор

  Знаете ли вы?
  Врач на карантине спел созданную для фильма песню Высоцкого «Давно смолкли залпы орудий».
  Русские мечтали о шапке-невидимке, а древние греки — о кольце невидимости.
  Залётная птаха занесена в перечень птиц России спустя более полувека после открытия вида.
  Роден назвал свои «Врата ада» напрямую, а его соотечественник только намекнул.
  Старейшую в России организацию реставраторов велено было выселить и уплотнить.

  arbeca

 19. Jerrymar

  Отговор

  Знаете ли вы?
  Врач на карантине спел созданную для фильма песню Высоцкого «Давно смолкли залпы орудий».
  Плата за проезд в последний путь у древних была скорее символической.
  Сооснователь и глава Социал-демократической партии Великобритании стал бароном.
  17 бойцов остановили под Старым Осколом более 500 оккупантов.
  Свадьба английского рыцаря стала причиной войны между двумя могущественными родами.

  http://www.arbeca.net/

 20. Jerrymar

  Отговор

  Знаете ли вы?
  Сын политика-пьяницы помог принять сухой закон в своей провинции.
  Подруга и последовательница Льва Толстого уже в детстве ходила босиком и отвергала нарядную одежду.
  В Чехословакии и СССР был свой «поцелуй победы».
  Битву русских дружин и монголо-татар возле леса отмечают сразу в трёх селениях.
  Кустурица пропустил получение «Золотой ветви» в Каннах, так как любит друзей больше, чем церемонии награждения.

  arbeca.net

 21. Jerrymar

  Отговор

  Знаете ли вы?
  100-летний ветеран внёс уникальный вклад в борьбу со смертельной угрозой.
  Первая абсолютная чемпионка турнира Большого шлема похоронена в могиле для бедняков.
  Водитель ледового комбайна стал звездой единственного матча НХЛ, в котором принял участие.
  Будущего чемпиона Европы по боксу в детстве одновременно дразнили «хохлом» и «москалём».
  Мама и четверо детей снимают фильмы о своей жизни во время войны.

  arbeca.net

 22. Jerrymar

  Отговор

  Знаете ли вы?
  «Бикини» для лица помогает китаянкам уберечь кожу от медуз и загара.
  Канадский солдат в одиночку освободил от немцев нидерландский город.
  Консервативные художественные критики обрушились на портрет девушки, называя её гермафродитом, дочерью Каина и проституткой.
  Во время немецкой оккупации Украины радио на украинском языке вещало из Саратова и Москвы.
  Врач на карантине спел созданную для фильма песню Высоцкого «Давно смолкли залпы орудий».

  http://www.arbeca.net/

 23. Jerrymar

  Отговор

  Знаете ли вы?
  Министр социального обеспечения Израиля однажды назвала почти всех выходцев из СССР своими клиентами.
  Самцы косатки, обитающие в Британской Колумбии, всю жизнь живут с мамой.
  Издательство «Шиповник» было задумано для публикации сатиры, однако вместо неё печатало Лагерлёф, Бунина и Джерома Джерома.
  В Чехословакии и СССР был свой «поцелуй победы».
  Вместо Плещеева озера Пётр I мог построить потешный флот на озере Неро.

  http://www.arbeca.net/

 24. Jerrymar

  Отговор

  Знаете ли вы?
  Согласно мифу, Марута Сар пыталась примирить Арарат и Арагац, но не смогла.
  Акадийка много раз становилась первой.
  Министр социального обеспечения Израиля однажды назвала почти всех выходцев из СССР своими клиентами.
  Роден назвал свои «Врата ада» напрямую, а его соотечественник только намекнул.
  Один из старейших музеев Амстердама находится в церкви на чердаке.

  http://arbeca.net/

 25. Jerrymar

  Отговор

  Знаете ли вы?
  Во время немецкой оккупации Украины радио на украинском языке вещало из Саратова и Москвы.
  Американский лейтенант из конвоя PQ-17 был спасён советским танкером и наладил его оборону от авианалётов.
  Русские мечтали о шапке-невидимке, а древние греки — о кольце невидимости.
  Англичане купили заказанную португальцами рукопись голландца и бельгийца с изображениями монархов десяти королевств.
  Советские военные операторы на базе ленд-лизовского кинопулемёта и ППШ создали киноавтомат.

  arbeca

 26. Jerrymar

  Отговор

  Знаете ли вы?
  Акадийка много раз становилась первой.
  Битву русских дружин и монголо-татар возле леса отмечают сразу в трёх селениях.
  Канадский солдат в одиночку освободил от немцев нидерландский город.
  Ливийский диктатор пытался спасти от казни премьер-министра Пакистана.
  Новый вид пауков-скакунов был назван по имени писателя в честь юбилея его самой известной книги о гусенице.

  arbeca

 27. Jerrymar

  Отговор

  Знаете ли вы?
  В Чехословакии и СССР был свой «поцелуй победы».
  Бывший наркокурьер, став премьер-министром Юкона, принимал законы против наркомании и наркоторговли.
  Советские военные операторы на базе ленд-лизовского кинопулемёта и ППШ создали киноавтомат.
  Жизненный путь абсолютного большинства звёзд известен заранее.
  На идеологию национал-социализма оказали влияние русские эмигранты.

  arbeca

 28. Jerrymar

  Отговор

  Знаете ли вы?
  Перечень имён может быть самостоятельным поэтическим жанром.
  Ливийский диктатор пытался спасти от казни премьер-министра Пакистана.
  Американский лейтенант из конвоя PQ-17 был спасён советским танкером и наладил его оборону от авианалётов.
  Китай реализует в Пакистане собственный План Маршалла.
  После 50 черепно-мозговых травм регбист завершил карьеру, опасаясь получить синдром деменции.

  http://arbeca.net/

 29. Jerrymar

  Отговор

  Знаете ли вы?
  Американский лейтенант из конвоя PQ-17 был спасён советским танкером и наладил его оборону от авианалётов.
  Будущего чемпиона Европы по боксу в детстве одновременно дразнили «хохлом» и «москалём».
  Водитель ледового комбайна стал звездой единственного матча НХЛ, в котором принял участие.
  Китай реализует в Пакистане собственный План Маршалла.
  Андрогинный псевдоним не спас автора от расшифровки.

  http://arbeca.net

 30. JamesSOT

  Отговор

  https://bjdkgfsfhidhgvudbfjeguehfwhsfug.com
  Mkfdkfjwsldjeifgheifnkehgjr
  vndkfhsjfodkfc;sjgjdgokrpgkrp
  bndljgoedghoekfpegorig
  fihfowhfiehfoejogtjrir
  Yndkfvhdjkfhke nkfnslkfn klfnklf
  Oljgvkdfkndjvbgdjffsjdnkjdhf

  Nkfhofjeojfoegoero ogeoegfeougeihigoohge igjeigheiogheiogheih giehdgoiehifoehgioheighe hfioeehfieohgeiodgnei hioehgioehfdkhgioehgi eodghioedhgieghiehgeuo
  Nihdigheifjojfieui iihfishfiwsfhiwhfowhfh hfsdfhkdcndjkfhe klchsiofhwifhdvjdnj hkfhsfhifheuhguegheflkhe
  Yfhsfheifhei hfhdfiehfiejfk fjeogjeogj ojgoedjodjvsclksfhszghLhekjb; ;dh jdjvndkjdfjsofjsofjosjfi fojsjdoskfsjfodgjdsghoi sdjfpfgspegjsodjvdhvgisd
  Mfjefjojgidhvshg ihidhgiodhgirhgir hioihgdioghrigrigh ihgiogherihgirodvdks jsdjfsopejfovgjdksjosj joesjfoesjfsj;ifsjg
  Ndjsfhjifekfhekdghior highdiofhidogheioghei gijhgoiehgiehgieh jfiheigheihgioe

 31. Отговор

  online casino no deposit bonus no download [url=https://onlinecasinonodeposit001.com]play online casino for real money [/url] play for real money online casino.
  guaranteed high risk personal loans fast [url=https://personalloans1.website]discover personal loans login [/url] joint personal loans.