Алън Уилсън Уотс (р. 6 януари 1915 – п. 16 ноември 1973) е сред първите англоезични (Англия, САЩ) философи, които говорят за будизма и даоизма. Той е британски философ, писател, оратор, най-добре познат като интерпретатор и популяризатор на източната философия за западната аудитория.

Безплатни електронни книги на Алън Уотс

Авторът е един от началните ми ментори.Той ме вкара в мистериозното търсене, в приключение на съществуването.От личен опит препоръчвам да се запознаете с труда му, лекциите му из интернет и една доста полезна негова книга Пътят на Дзен.И още един съвет:не спирайте да търсите и да обогатявате света си!Има най-различни светове!Най-различни мнения.Хубаво е човек да се отвори за всичко и с времето да преценява СЪС СЪРЦЕТО СИ –да търси неговата природа.Не забравяйте, че вие сте на ваше приключение, ваши изживявания, ваш свят.Само вие за себе си знаете истината.Опознайте територията, опознайте нашия свят на земята и след това преценете какво носите в сърцето си, какво е дошло то да донесе в целия този хаос от пъстри личности и глобални проблеми.

ПОЗНАЙ СЕБЕ СИ- СОКРАТ

Няколко интересни части от лекциите на Уотс (на англ.език). Задължително препоръчвам първата лекция(като за начало)(отдолу):


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*