Какво е съдбата? Съдът- последствията от нашите решения? Звучи логично. А за превратностите й? Това вече придобива друго значение. Това е силата, която изменя посоката на вятъра, сила, извън нашия контрол. Моментът, в който всичко е най-хубаво,е моментът, в който съдбата просто си играе с нас. И ние се отпускаме,  радваме се, и сякаш това никога няма да свърши. Докато вятърът не задуха в другата посока, докато не ни бутне от върха, а тя самата,  ни е качила там. Вселенска му работа. Може би закон? Балансира си жената. А  може би го прави за добро, за да ни е по-интересно.

А нали и съдбата е тази, която ни е родила, за да участваме с нея. Тя трябва да ни е приела, и не само, но и се е грижила досега за нас.

В  живота на известни, на гениални, и прочие личности, е имало най-различни превратности на съдбата, с които даденият човек се е борил. Именно това ги е направило хората, които е трябвало да станат, за да осъществят потенциала си. Точно както дървото пуска корени, точно толкова, колкото и расте нагоре, така и човекът първо расте в тъмнината, в трудностите, докато не се излюпи и излезе на светлина, с точно толкова сила, колкото му е липсвала. Един автор е казал, че от нашите уязвимости, ще се роди нашата сила. Едва човек, когато види слабостите си,  както боскьора, той се научава да се пази и именно вниманието му вече се калява. А вниманието е светлината, осъзнатото разсъждаване над проблема, което осветява тъмнината и тя изчезва. Затова и трябва да грешим, да намерим всички дупки, в които можем да паднем, за да знаем и…занапред, за да ги прескочим всички с един скок. И така се движим напред. Някой дупки са по-големи и изискват повече време. Но в такива моменти не трябва да се обезнадеждяваме, а да си припомним, колко далеч ще можем да скочим след това.

Цитати по темата.

Понякога най-злият ти враг, който те води към гибел, неволно може да те спаси.

И в най-безизходната ситуация има спасение. Понякога то е под носа ти – просто трябва да го видиш.

За да се справиш с една заплетена ситуация, не трябва да губиш самообладание, а да помислиш.

За много кратко време животът може да се обърне няколко пъти от добро към лошо и обратно. Трябва да сме винаги готови за това.

Когато си успял и талантлив – неминуемо имаш врагове. Не защото си им направил зло, а защото ти завиждат. И много често точно тези врагове са най-опасни.

Животът е непредвидим. В най-лошото на пръв поглед нещо може да се крие благополучният изход.

А и никога не знаеш дали пък не си любимец на съдбата… 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*