Ще започнем с малко мъдрост от миналото, с ключовото знание, сочещо към божественото, към силата скрита в нас- хората.

Който гледа навън, сънува. Който гледа навътре, се пробужда.“ Карл Юнг

„Зад твоите мисли и чувства, братко мой, стои мощен повелител, един непознат мъдрец — той се зове себесъщност(self). В твоето тяло живее той, той е твое тяло. В твоето тяло има повече разум, отколкото в най-добрата ти мъдрост.“

Тъй рече Заратустра; Фридрих Ницше

3yRdgKhQg_RFc0-bZxUSun2-vh7MCyUk0mPrK367lKe3iBG0eSKRIsLsdVvZe3TKUSfyBpzD0UuBJQ2DVIJOBrKcYgr1OzhfVBlKaOR51cLxMPp9kr8qu7v-xA

Много хора са ме питали какво искам да постигна с нещата, които се занимавам, какво гласят те? След дълги опити да ги заинтригувам някой само се мусят. И се мусят винаги на едни и същи неща. От моите наблюдения ще ви съветвам следното: колкото повече се повтаря дадено „смирение“(безверие в собствените сили и приемане на масови възгледи, които хората наричат- реалност), привличащо доста вашето Его, то бягайте надалеч!Егото не желае да се различава, то търси социален статус – одобрен.

Та започнах да ги съветвам с краткото изречение „Погледни навътре! Дори и да не го разбираш сега, просто го запомни!“

Тогава започнаха другите изказвания- „Как да погледна навътре?Изобщо не мога да разбера какво имаш предвид?“

Този проблем е масов.И този масов проблем е изконната причина за масовата епидемия. Епидемия връхлитаща новороденото с традицията(Хей, сладко бебе! Ти си чисто и непокътнато, способно си на всичко, но ние не искаме това! Не искаме да плачеш, няма да вярваш на усещанията си.Влез в тази кутия и се старай да не излизаш от нормата!) С един сух свят. Невротичен. Болен. От стреса, човек, започва да притъпява и неприятните чувства, страха. И се озовава в една черна дупка, в която душата му шепне „по-добре да бях мъртва“. N.B Ако сутрин ставаш безсилен и безжизнен си се отделил от центъра на силите си, от целта си, от природата си!

Хубаво е да се знае, че душата иска всичко! За нея няма добро и лошо.Това е понятие на ума.Запомнете: умът е дуалистичен. С него не можем да узнаем истината! Той е на полюси. ТАЙНАТА Е В ТЯЛОТО. Приближаваме се до отговора на въпроса: Как да погледна навътре? На хората им липсва себе-съзнание, причинено от егото и като цяло от цивилизацията, от масовото его. И това не е само ближния ти, в това число влизаш и самия ти. Всеки има дупки. Неоформени черти на характера. Именно дзен философията е добра наука, която ни запознава с основните неща! Тя добавя себе-съзнание с помощта на медитация и мъдрост, над която трябва да се мисли!

Голяма част от източната философия ни учи на грешното, за да научим това, което сочат. Както казва Брус лий сочейки на ученика си с пръст към луната, удряйки го по главата „не се фокусирай върху пръста или ще изпуснеш божественото“

Не мога да събера всичко в една статия.Дори да го направя, човек се нуждае от време, а не алчност за информация, за да разбере нещата. Ще скачате от осъзнаване на осъзнаване. Имай съмнение във всичко, което знаеш или ще си останеш невеж. Истинската мъдрост мълчи! А ухото на разбирателството ще разбере.

Тайната на пръв план е в това: не мисли за мислите си.

А когато се свържете със себе си, с вътрешния свят, със усещания, гледни точки, дълбоките и истински желания, то това ние хората наричаме – талант! Вие сте тази сложна структура от различни изживявания, която е оформила една неповторима, уникална личност. Само вие можете това, което вие можете! Само вие виждате това, което вие виждате. Споделете със света и не оставяйте нищо да бъде заровено с вас в гроба ви!

Поглеждането навътре е поглеждане в собственото ти същество.Ако си се отдалечил от него, защото гледаш често навън(породено от липса на вяра в ТВОИТЕ ЛИЧНИ ПРЕДСТАВИ И УСЕЩАНИЯ, още от малки ни учат на съмнение в това, което е най-истинно за нас) ще ти трябва време да подредиш изгубените частици. Но когато вече го знаеш, ще се научиш да вярваш на процеса. Медитирай, приятелю! Това трябва да стане навик, както с яденето например, на всеки човек. Това е медицината на човешкия дух. Тишината.Присъствието на нас самите.Цялостно.Потъваш в натуралното съществуване на вселената, а не болестното състояние на човека, което показва на вселената, че той не знае как работи тя. Молитвата изчезва от дългото и повтаряне, тя пада в центъра, защото се знае перфектно, както и мантрата.Това е целта им! Да изчезне ума, защото изречението, което изричаш е вече в теб, а не в ума ти! Той не полага усилия! Няма го дуалистичния свят.Моля ви, запомнете следното и го разпространете: Всичките усилия на Иисус, Буда т.н не са нищо друго освен опит да премахнат това, което обществото ти е причинило!

Възможността тази статия да има нежелателен ефект не е малка – поради липса на знание, поради невежество.Затова нека всеки не бърза да си прави изводи и да съди. А да се поинтересува именно за най-важното нещо, което трябва да бъде споменавано в света. Нещо, което трябва да учи всеки отворил очи на нашия свят. И ти, читателю, знаеш за какво говоря дълбоко в себе си. Може в този момент да не си го спомняш, но колелото се върти. Ние си припомняме и забравяме. Но всичко е винаги и вътре в нас. От самото начало. Влезеш ли вътре, влизай още по-надълбоко и не спирай да вървиш. Не очите, а самото нещо пред теб е целия вътрешен свят, ти си контрола и това, което гледаш не е важно, а това което виждаш.

Не знам до къде я докарах. Като започна да пиша, се чувствам сякаш раждам. Толкова болки и мъки, че не мога да излея всичко. Ще спра до тук, че много, както казах, не е хубаво. Успех на всички и не забравяйте да се наслаждавате на пътешествието си тук. Насладата ще ви отведе по пътя на любовта, а любовта е нищо повече от интуативна посока за подслон изпълнен с любов и приключения. Успех отново.

Линк към страницата ми в фейсбук.Сподели, приятелю.

За още подобна информация, засягаща също важни знания, които засягат начина ни на живот, разгледайте и другите статии в сайта.Благодаря.

LookWithin2


Comments (1)

  1. Иван

    Отговор

    Много стойностен сайт с много стойностна информация. Приятно четене на всички поне за мен беше приятно и полезно :).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*