Здравейте, приятели. Ще ви помоля да се концентрирате. Вземете си дълбоко въздух, напълнете корема до колкото е възможно. Без много усилия. Нека е по-натурално. Издишайте натурално.И сега пак. И сега трети път. Не се борете с мислите си, впийте се в тялото си. Нека съберем малко тази хаотична енергия, разпръсната от ума.

Вярвате ли в Бог? Сила,енергия по-висша от видимото и мислимото? Всичко е възможно щом сме живи, хубаво е да използваме въображението си.

Сега да предположим, че света ви започва да се прибира като затварящи се стени, това, което виждате се събира навътре към погледа ви и черния цвят преобладава. Имате няколко секунди да помислите. Къде отивам сега? Какъв е света без мен? Можеше ли той да съществува без мен? А кой съм аз изобщо?

И сега вече в необятния космос да предположим, че се явява някой и ни задава подобни въпроси. Какво направи със свободата, която ти дадох? Аз съм твоя творец, присъщо е за мен да творя, а творчеството идва от силата за създаване – любовта. Обича ли? Или мрази? Твори ли? Или руши? Големият взрив не е по-различен от взрива на живота ти. Ти си една малка вселена, която се взривява и както всяка една експлозия се връщаш в центъра си. Усети ли някой взрива ти? Разтресе ли душите света ти? Запали ли сърцата лъча ти? Не, че обвинявам, не искам да се чувстваш виновен, все пак си свободен, но пък възможност беше това, ти да превърнеш живота си в мечта. Сам избираш, каквото посееш това ще пожънеш. Всички имат възможност, но дали ще е вземат, а защо не я взимат, не знам, сбъркали са се нещо.

Почиват ли си?

Не им се живее. Ако знаех, че ще скучаят, нямаше да ги пращам на светло.Та някой от тях дори на тъмно ще бъдат по-полезни. Пречат на онези, които искат да светят.

       “Тези които ти пречат – не знаят какво правят. Те спят. Няма съзнание в тях. Отричат всичко без да знаят какво наистина е добро. Такива винаги има. Дърпат те надолу, защото колкото повече се издигаш, толкова повече виждат своята низост. Завиждат. Ако ти не станеш пример за тях, кой друг? Лошото е, както казваш че между тях има и хора които са близки до нас. Няма как, не можеш да угодиш на тези които не знаят какво искат. Единственото нещо което можеш да направиш е да станеш пример за тях. Тези които имат очи – ще го видят. Тези които те обичат истински – ще те разберат. Има много хора, които докато казват “обичам те” имат в предвид – “не ми нарушавай спокойствието, свърши работата вместо мен, издържай ме, дай ми пари, подчинявай ми се”. Ако някой те обича истински, ти ще го почувстваш в сърцето си. Истинската обич е само една. Тя няма вариаций. Няма значение какво казват другите. Има значение ти какво правиш. Изгрей като слънцето и тогава другите ще дойдат сами да се стоплят. А тези които не искат, това си е тяхна работа. Слънцето грее без да се съобразява с това кой какво иска. То грее, защото за това е родено.” ОШО 

Излъга ги някой. Всички са заспали от някаква си реалност.Не използват силите, които им дадох, не се грижат за тялото, което им осигурява живот, от някакви деструктивни сили се водят, дори и мислите им все очакват лошото, деструктивното. Може би това са избрали, да са на ниско, да тънат в собствената си деструкция.

Но как може човек да направи избор, когато не вижда, когато не знае? Не вижда цялото. А когато не вижда, не се и опитва да гледа. И така. Объркан е малко човека.Но който пожелае ще види, ще открие, ще пожъне. Свободен е човека. Нищо му няма. Просто е малко излъган.Вяра му дадох, сила, която крепи цялата структура на Вселената. Той не вижда мисълта си, но вярва в нея, не вижда квантовите частици, но знае, че съществуват. Всичко се крепи на нещо, което не се вижда.

Всичко се създава от нещо, което не се вижда.

Вярвай в себе си, Човеко.

Никоя сила не е в състояние да промени човека. той ще се промени, ако иска да се промени. вътрешната промяна не е механичен, а абсолютно свободен процес./Петър Дънов/

Сподели на приятели! Нека всеки разпери криле.

Не позволявайте на някой да ви казва на какво да вярвате.

Най-малко на хора, които дори не може да завидите.

Eто и няколко публикации, които наскоро написах в фейсбук и съвпадат със темата:

“Толкова ли е лошо, питам аз, да бъдете разбрани погрешно? Питагор е бил разбиран погрешно, и Сократ, и Исус, и Коперник, и Нютон. И всеки чист и мъдър дух. Да бъдеш велик, означава да бъдеш погрешно разбран…” Ралф Уолдо Емерсън; Не се променяйте зареди образа, които другите виждат. Те не виждат цялата картинка! Запомнете: Моят образ за вас не е вашия образ за самите вас. Your image of me is not at all my image of me.

Един живот, една мечта. Не позволявай на чуждите убеждения, безсилие, безверие, неразбирателство да потънат надълбоко и да захлупят гласът на сърцето ти.Просто не спирай, дори и да не виждаш светлина в тунела.Наистина ли го искаш?- прошепва тъмния тунел и накрая се предава.
Другите далеч не са на твоя път, за да го разберат.
Don’t quit. Don’t quit. Don’t quit. 11855701_392786970920407_6081285182329245976_n

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*