„Йога е перфектната възможност да любопитстваш относно кой си ти!“ Jason Crandell

YogaQuotes-8

„Йога е пътешествието на self (аз-а) , през аз-а, към аз-а“ THE BAAGAVAD GITA

Здравейте! Катя е мой приятел и й предстои да бъде йога инструкторка! Вчера беше когато я съветвах да прави био-енергетичните упражнения, а сега тя е с цял учебник по-напред! Ето какво ни писа тя:

Независимо, че йога възниква преди повече от пет хилядолетия в Индия, едва през последните няколко десетилетия тя добива популярност и на Запад. За баща на йога е приет философът Патанджали, който преди две хиляди години събира, подрежда и описва същността на йога във основополагащия труд Йога-сутра. Йога произлиза от санскритската дума юдж и е с две значения. Първото- съюз – се тълкува като хармония и единство на тялото и душата. Във второто- ярем – означава единение на индивидуалния Аз с Божественото проявление. Това е пътят към духовно просветление и еволюция. Практиката на ога се състои от осем части. Най-популярната от тях е комплекс от упражнения известни като асани. Буквално думата “асана“ означава неподвижна и стабилна поза в която умът и тялото са спокойни и релаксирани. Мнозина приемат асаните за вид физически упражнения,но природата на асаните се различава от тях,защото то оказва благотворно влияние не само на физическото здраве, но и на умственото и духовното развитие на човека. Практикуването на йога предполага дисциплина на ума,интелекта и емоциите. Системното изпълнение на асаните калява тялото, формира душевно равновесие и кара човек да гледа уравновесено и спокойно на живота във всичките му проявления.

Както в много от статиите ми споменавам за био-енергетичните упражнения, за медитацията и прочие, така и тук ще споменем, че това е поредния вариант Човека да се свърже по-дълбоко с тялото си! Ако ти, читателю, все още не си запознат с мъдростта и силата, която крият тялото ти, в моя блог можеш да откриеш доста напътстваща информация. Всички отговори на въпросите ти се крият в тялото ти, читателю! 

Ето и два цитата, които тя иска да отпрати към читателя:

11897036_939446256093695_1636845826_n

“ Огледайте се за себе си ‘
(
Цъкни тук за контакт с Катя Христова)
„Медитацията носи мъдрост.YogaQuotes-4
„Липсата на медитация оставя следи от невежество.
Знай добре кое те води напред и кое те задържа назад и избери пътя, който води към мъдрост“ БУДА

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*