Набързо искам да добавя, че белтъка в сурово състояние съдържа Авидин, който предотвратява усвояването на витамини от B групата и е причинител на биотинова авитаминоза. Сготвянето(термична обработка) на яйцата обезврежда този вреден агент.

Относно жълтъка. Скорошни изследвания показват, че при здрави индивиди дори не се наблюдава увеличение в холестерола. И при единичните случаи, при които има някаква промяна, тя не е асоциирана с проблеми на сърдечно-съдовата система, както обикновено се смята. При изследване на нездравословна група, яйца в порядъка от 1-4 на ден в комбинация с ниско-въглехидратна диета всъщност подобрява статуса на липопротеини.

Доказани негативни ефекти са наблюдавани при нездравословна група с високо-въглехидратна диета.

Съществуват и хора, на които яйцата действат хипер-реактивно.

Извод: В изследванията не се включват всички фактори- например упражнения, физическа активност. Това би предотвратило уж негативните ефекти от повечето храни. Едно тяло докато е здраво, подхранено може да се балансира само.

При интерес от проучванията(references) свържете се с мен по Фейсбук

Ако се интересувате от приема на правилните добавки относно ваш проблем(опорно-двигателна система или мускули,кости и стави, сърдечно-съдова, фокус, памет, алергии и имунна система, хормони, либидо, кожа, коса, сън, сваляне на мазнини, настроение и депресия, инсулинова чувствителност, черен дроб, веганство и вегетарианство)

мога да ви предложа най-добрите варианти, научно доказани, тествани върху хора(а не животни, както много от случаите) и издържали теста на времето. Няма да ви препоръчвам конкретни фирми, няма да рекламирам никого, а само ще споделя с вас това, което наистина работи. Свържете се с мен отново по Фейсбук за повече информация.


Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *