Разбира се, видът Касия е по-често срещан на пазара.

Защо? Защото е по-евтин.

Но и по-отровен(за черен дроб и бъбреци, хепатит, рак). Кои вещества са Токсични? Тези, които не могат да се метаболизират от нашия организъм. Не могат да се използват.

И двата вида съдържат отровната съставка- Кумарин.

Но касията е далеч по-богата на нея, 1000 пъти повече. Една чаена лъжичка от касията почти превишава допустимата доза от това токсично вещество(определя се по личното тегло, по нови проучвания 0,1 мг за килограм). Колкото по-лек сте, толкова по-малка е дозата за вас. При 60кг човек това е 6,0 мг , а именно толкова е една чаена лъжичка.

Не е трудно да се различат. Истинската канела е с по-светло кафяв цвят. По-мека и изглежда по-груба, но на допир е по-гладка.

Ако имате проблем с кръвната захар или кръвоснабдяването до мозъка, то истинската канела е по-доброто решение за вас, тъй като не само е 1000 пъти по-безвредна, но и още толкова пъти по-полезна. Канелата има още и противогъбично, антибактериално, антимикробно действие. Изключително подходяща за алергии.

Тези, които се интересуват от проучванията(references- 27 на брой), нека ми пишат на лично в Фейсбук.

Ако се интересувате от приема на правилните добавки относно ваш проблем(опорно-двигателна система или мускули,кости и стави, сърдечно-съдова, фокус, памет, алергии и имунна система, хормони, либидо, кожа, коса, сън, сваляне на мазнини, настроение и депресия, инсулинова чувствителност, черен дроб, веганство и вегетарианство)мога да ви предложа най-добрите варианти, научно доказани, тествани върху хора(а не животни, както много от случаите) и издържали теста на времето. Няма да ви препоръчвам конкретни фирми, няма да рекламирам никого, а само ще споделя с вас това, което наистина работи. Свържете се с мен отново по Фейсбук за повече информация.


Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: