Духовността е енергия.Потенциал. Възможност. Път. Когато развиваш духовността си, ти повеждаш и другите. Ти ги даряваш с енергията, с пътя , с потенциала.Духовността е отвъд сигурността, отвъд статуквото, отвъд обикновените инстинкти, желания и удоволствия. Духовността се развива в „човешкия мозък“ или Неокортекс, където е идентифицирана Волята на човек, или неговото Его- съзнателния Аз. Тоест въпросите са – какво ще създадеш Ти? Каква възможност има у теб? Каква потенциална енергия има възможност да се развие? Да послужи на другите като теб като огледало за това, което те самите притежават.Тогава се превръщаш в лидер. Какво си намерил ти у себе си, какъв път, каква енергия имаш да споделиш. Би ли я развил? Би ли поливал идеята за нея? За да израсне, за да узрее. Потенциалната енергия у нас, може би, е тази, която трябва да развиваме, пътя, по който трябва да вървим, или както много хора вярват- това е нашата мисия, нашата уникалност, нашето призвание, нашия талант.

Винаги в развитието на това семе, на този талант, стои трансперсоналното Его. Тоест- това, което се жертва за другите.

Ти поемаш контрол над страстите си, над малките егоистични удоволствия и прищявки, надвишаваш това, което съществува и у животните, за да станеш човек в истинското значение на думата- да използваш собствения си „човешки ум“ – твоята Воля. Още по-интересно е, че това е научно доказано. Най-примитивният мозък у човек взима решенията – рептилоидният мозък . И само волята на човек- Човешкия мозък(Неокортекс)- може да има пълен контрол и влияние върху емоциите(лимбичната система) и решенията на рептилоидния мозък. Това е да се събудиш научно погледнато. Това е да мислиш с цялото си тяло.

При човека обаче, и само при човека, освен рептилоидния мозък има и едно много по-голямо образувание – неокортекса. Накратко казано – Окултният живот. Системата ни стимулира да вземаме решения водени единствено от рептилоидния си мозък и напълно да загърбим работата на неокортекса.ОЩЕ ИНТЕРЕСНА ИНФОРМАЦИЯ ВЪРХУ МОЗЪКА МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!

Това е духовност. Това е духът. Осъзната енергия, осъзнато същество, което взима контрол над собствените си решения и живот без външни влияния и примитивни подбуди, в името на другите, в името на нещо по висше от самото него. Защото това е същината на природата и нейната най-висша сила, отразена в най-висшия мозък у човек, и не случайно.

Психологията доказва, че духът се лекува, когато човек управлява с такова Его- съзнателният Аз- трансперсоналното Его. Саможертвата. Подчинението на висшия закон. Нещо доста познато на нашите предци, но не и на нашия „модерен“ свят. Очите пълни, но не и духа.

Развитата духовност е вълна от креативност и именно затова бунтарство. Креативността е най-големия бунт над съществуването. Нашия Бог. Нещото, което твори напук на нищото.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*