Всеки от нас трябва да избере в какво да вярва.

Но дълбоко в себе си, от гледна точка на вселенския живот, най-потенциалния живо, ние много добре знаем КОЙ искаме да бъдем, кои вярваме, че сме и сме това, защото Света е такъв и Света се нуждае от мен, без значение другите аз трябва да продължа и един ден делата ми ще дадат плода, който ражда моята душа. Трябва да се потопим дълбоко в себе си и да се наложим над Света. Въпросът, който трябва да си зададем е „Кой искам да бъда?“, а не „Какво искам да бъда?“. На някой им се струва безсмислено цялото това усилие. За жалост. Не е събуден ума им, не е събудена душата им. Защото нямат потенциал ли? Не са избрани ли? Не. Защото системата си върши добре работата. Някой ще попипат „Каква система? Аз правя какво си искам. Уча, ще работя това и това и ще взимам добри пари, ще карам ето тази кола и искам ето такава жена. Искам най-доброто. Преследвам удоволствието. Забавлявам се, ходя насам натам с приятели.“ Някой казват „Не налагай мнението си, остави човека да прави каквото си иска.“ Много хора не четат книги, защото се чувстват достатъчно мъдри и всезнаещи, тяхното впечатление е, че Света е това, което са видели и, че всеки прави това и това и е еди какъв си. И така по целия свят, защото това, което виждат, мислите, които мислят, вдъхновенията, които са имали, емоциите, преживяванията и прочие е тяхната кутия и представа за това, което е. А сега въпросът  – Колко хора са открити, отворени да мислят по-различно?Често хората не позволяват да си мислят по-странни мисли, по-дълбоки, по-различни от общо приетата представа на тяхната околна среда. Тоест? Мнението е вече наложено. Ако аз се опитвам да променя човек, аз просто се опитвам да му дам повече свобода на мислене, но не мога да му помогна дори и да искам, докато той не продължи мисълта си към непознатото, с две думи да помисли.Мисленето е мислене, когато приемаш непозната информация, отиваш ОТВЪД това, което вече си мислил. Ето защо има израз „Твърдоглавите никога не се научават.“ Твърда му е главата като камък. Комуникирайки, четейки и прочие умът може да се използва по предназначение – да мисли. Той продължава нишката. Повтарям … защото това, което виждат, мислите, които мислят, вдъхновенията, които са имали, емоциите, преживяванията и прочие е тяхната кутия и представа за това, което е.

Е как тогава няма да искаш караш хубава кола, да имаш хубави, скъпи дрехи, часовник( при положение, че дори не цениш времето, което ти е единствения истински ресурс, който връщане назад няма) или пък най-новия еди какъв си продукт, който е нашумял навсякъде. И всеки го иска. И всеки като малък не е бил такъв. На нас не ни пукаше как сме облечени, нас ни интересуваше само да бъдем свободни. Дори и на детска градина не ни се ходеше.

Иван Вазов – „Робството има и хубава страна – Веселието.“

Единици изпъкнали, запомнени имаме от нашия народа. Народни БУДИтели. И те ни шепнат. Но кой слуша в училище? И с какъв ентусиазъм ни споделят тази вече наистина ценна информация? А срещу учителя не стоят ли просто животни търсещи единствено и само удоволствие от цялата работа и всичко, което не включва удоволствие не си струва. Умът го е страх от болката, не и сърцето. После ела ми кажи, че следваш сърцето си при положение, че пиеш алкохол, защото умът спира и това ни носи лекота, удоволствие, по време на секс – умът спира и това ни носи удоволствие. Заключени са хората в твърдата си глава, в грешните си представи. А умът не спира да скача от цвят на цвят и да търси ново удоволствие, защото той не може да се задоволи за дълго. От нов телефон на нов телефон. Празна е душата и пълним ума. Но ума не може да се запълни. Никога. И умираш в преследване на фалшиво удоволствие. Задоволяване на тялото , задоволяване на ума, но не и на вечната душа. Която е истинска. И тя гледа и роптае. Но тя е джентълмен. Тя ще те води, когато ти поискаш. Но изкушенията от път и над път. Дърпат те. Разконцентрирват те, опияняват те!  Вече си техен слуга и работиш за тях. Затова искаш тази работа, която някак си не е в теб, отвън е и отвън избираш. Затова искаш тази дреха, тази кола, да се харесваш, за да е сигурен света ти отвън, нали никой не вижда какво става отвътре поне отвън да съм щастлив, газар, маняк, батка, лице и прочие. Отвън са. Но не и отвътре. Отвътре е въпросът- КОЙ ВСЪЩНОСТ ИСКАМ ДА БЪДА?, не какво искам да имам, защото каквото и да имам ТОВА НЕ СЪМ АЗ, ТО Е ИЗВЪН МЕН, А АЗ СЪМ САМО-ДОСТАТЪЧЕН, не КАКВО ИСКАМ ДА СТАНА, защото аз вече съм станал, това което искам да БЪДА, просто трябва да се следвам и да пресъздам, това което съм във външния свят и искам да бъда и пребъда във вечността с моя пример. Не искам да умра като поредната страница от живота казва душата. Аз съм тук и ще надмогна масовата регресия и депресия и ще окуража духа човешки. Духовен водач е човека, който води ДУХА, вДЪХновението, (INSPIRE( англ.език) – вдъхновявам- вДЪХвам живот). В дишащото същество, което наричаме Човек, рядко се среща ДУХ, обладал човека. Всъщност дух е обладал, но материален, агресивен и властващ. Просто трябва да си сменим духа. Това е всичко. А духовния водач, сменя духа. И народния будител, буди духа.

Знаете ли, че човек страда от чувство за изолираност?(затова се нуждае от любов- приемаш другия, той е свидетел на съществуването ти) Няма как да не сте го изпитвали. Комуникацията спасява до една степен това чувство. Но въпреки обмена на информация, дълбоко в себе си ние сме абсолютно непознати. Но пък еднаквите ни интереси като – футбол, жени, пари, коли, доста ни сплотяват и потискат това чувство! Ето защо е толкова приятно да си част от стадото! Ето защо казват хората, че пътя към успеха е самотен. Ето защо казват, че великите хора са самотници.

За да живееш в самота, трябва да си животно…, или бог. Фридрих Ницше

А щом твориш и си сам, сам със себе си, притежаваш себе си, тоест притежаваш цялата Вселената, не е ли това качество на Бог? Притежаваш душата, в чисто голия и вид. Божията душа. Това което си. И не ти трябва нищо друго. Ти не си е самотен!!!!!! Ти си  самотник, но не и самотен! Самотата е знак, че се нуждаеш от себе си.  А колкото повече се нуждаеш от другите, за да запълнят празнотата ти, толкова по далеч си от себе си. И ето е слабостта у Човека! И те знаят. И там ни удрят. Ето ви един измислен свят, за да избягате от самотата си, с цената на вашата свобода. Власт над ума, егото и неговата слабост- изолираността.

И вие сте продукт на този свят. Не, вие не мислите свободно. Не, вие не правите това, което искате. Вие се съобразявате с измисления свят и нищо повече. И това не ви ли кара да живеете един живот напук на тях? Да дадете деня си, съня си, душата, сърцето и ума си, всичката си надежда, всяка капка сила, агресия, любов към Живота, вяра, дисциплина и упоритост за един по-добър, жив, жизнен, свободен Свят? Да твориш, да създаваш е най-големия бунт за съществуването. Ти тръгваш срещу течението, бутат те, критикуват те, защо не се пуснеш? Къде си тръгнал?

Думите никога няма да бъдат достатъчни. И биха били ненужни ако отсреща няма съзнанието, което да достигне до тях. Сърцето знае какво търси, ума рисува сигналите с мисли, а ние трябва да разберем лабиринта и да открием нашия свят. Музиката, поезията с една дума Изкуството е именно науката, в която душата намира истината. Бъдете лъв, чиито манталитет е – „НЕ..АЗ ИСКАМ“ – “ Тъй рече Заратустра“

„не може цял живот да чакаме и да се правим пас,
като овце на паша, Lunatics in the grass
България плаче и духът народен с нея,
всеки един от нас намира място в тази епопея,
но нека вместо да руптаем, чуем нейният зов,
наща майка има нужда от надежда и любов.

….

и колко пъти трябва да разкъсвам гласа си,
така че някой да ме чуе и да събуди ума си,
за бога хора няма време да се чудим,
крайно време е духът народен да събудим“ MD BEDDAH(ЛИНК КЪМ ПЕСЕНТА) 

Още едни песни, които искам да споделя с вас.

АТИЛА – ZEN

Луда за връзване мечта

ТЕ НЕ ЗНАЯТ

И колко хора още има там, които знаят, чуват, виждат, творят, мечтаят, но се нуждаят от помощта на ближния?
И колко още живота и истории, които никога няма да узнаем.

Отвъд твоя рутинен живот тече голямата картинка и има много повече отвъд тази проста егоистична рутина. Отвори си ума. Отвори си сърцето. Живей, не съществувай. Бъди индивидуален, бъди себе си, устоявай свободата си и остави Света едно по-добро и вдъхновено място. Нека всички бъдем най-добрата версия на себе си.

Сподели.

ВИДЕО НА ПОДОБНА ТЕМА


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*