Търсите програма, която вниква в детайлите на вертикалният отскок?


Вашият Спорт изисква да отскачате повече от вашите опоненти?

Нуждаете се от предимство?

Имате мечта да бъдете уникален атлет?


Опитвали сте различни програми из интернет, но сте в плато? Развитието ви е спряло и се чудите кое ви е слабото място?
Не знаете от къде да започнете?

За вас сме приготвили Два Варианта.

А)Тренировъчна програма без тежести.
(За Млади Ентусиасти и Начинаещи)

Б)Тренировъчна програма с професионално оборудване, зала.
(За Напреднали)

Програма А)
цена 50лв

  • продължава 3 месеца.
  • Обръщаме ви внимание и за възстановителната част- захранване с правилните нутриенти, себе-масажи върху важни точки, рехабилитация и предотвратяване на травми.
  • Тренировките може да се извършват дори у дома. Нямате нужда от специално оборудване.

Този първоначален режим ще подготви вашата:

1)Съединителна тъкан


Стави,сухожилия и фасциални вериги – тъкан отговорна за трансмисията на енергия между мускули, абсорбция на тежестта и рефлексна еластичност.

2)Мускулната тъкан

Основно изграждане- ексцентрична, концентрична, изометрична и еластична сила

3)Нервна тъкан

Упражненията имат сериозен ефект върху нервната система. Тази система наречена още “Силно Предпазливата Майка”, не позволява силните разтежения и контракции, на които мускула всъщност е способен, но би разкъсал другите тъкани(Golgi Tendon, Мускулни вретена, Muscle Spindles). Този рефлекс се отключва при опасни ситуации и ни позволява да надскочим себе си и някоя огромна ограда. Нашата цел е да преговорим с постоянни тренировки с нашата нервна система и да и покажем, че няма от какво да се притеснява и е време да ни отключи потенциала. Това се постига с постоянство и подготвяне на застрашените от разкъсване тъкани.

Програма Б)
цена 50-230лв

Цената е индивидуална!

  • продължава 3-12 месеца; Индивидуално
  • е за хора със сериозен стаж в спорта. За предпочитане повече от 4-5 години. Това са хора, които имат сериозна мускулатура и моторен контрол. Хора, които сериозно се занимават ежедневно с тонизирането на организма си- спазване на режими(поддържане на приличен режим, избягване на лоша храна) , тренировки, стречинг, тежести и др.

Тези хора са с повече от балансиран организъм. Те надминават обикновения човек. Някой от тези хора превъзхождат другите дори хормонално. Един добре отглеждан организъм процъфтява. Травмите са минимизирани и атлета има сериозен опит за себе-съзнание, себе-усещане, биомеханика и отговаря на нуждите на организма. Това е природният Supreme Beast(супер-животно). Суперчовек(Supreme Man, Superior). Неговото цивилизовано съзнание е обединено със съзнанието на животното у човека. Той използва животинската агресия и другите си емоции като предимство, изграждайки състезателен дух, дисциплина, целеустременост, решителност и противопоставяне на изкушения в свят, в който те са в изобилие.

Важни неща, на които обръщаме внимание в нашите програми:

Сила

Размер на мускулното влакно и вида на мускулното вклано. Броят влакна, които се активират при контракция. Честотата, с която те се активират. Складираната еластичност, която се използва за генериране на допълнителна сила.

Бързина.

Колко бързо можем да генерираме Сила?

Невро-мускулно кондициониране

Мускулна памет, заучаване на специални, ефективни невронални пътища за осъществяване на оптимално движение на опорно-двигателната система. Генериране на максимална бързина и сила – максимален брой мускулни влакна активирани за максимално кратко време.

Гориво(Диета)

Подготвена от професионален диетолог с богат опит.

Стабилности и балансиране
(Проприорецепция)

За по-ефективно абсорбиране и използване на енергията.
При липса енергията изтича от слабите места и губим това предимство.

Гъвкавост.

По-голямата свобода на движение позволява по-обемни контракции, по-добро кръвоснабдяване, по-балансиран опорно-двигателен апарат, а всичко това води до по-малък шанс от травми.

Глезени?

Най-вероятно не сте ги тренирали никога.

Не използвате бедрата си за отскока?

Ще работим над това. В бедрата се крие огромна част от силата на отскока.

Методи

Подготвяне на Централната Нервна Система(PAP- Post Activation Potentiation), което увеличава представянето на атлета по време на тренировка

Френският Контраст – комбиниращ Сила и Бързина

Само Концентрични

Максимални Изометрични

Подскоци с асистиране(overspeed jumps)

За въпроси и интерес към програмите ни пишете във
Фейсбук
ИнстагрaM:(@umtqloduhmed)
На Имейл:umtqloduhmed@gmail.com